AO Design - Webdesign
Web optimering og tilmelding til søgemaskine, også kaldet Search Engine Optimization eller SEO. Det er mit speciale.
AO Design slice5

AO Web Design slice6

Optimering og tilmelding til søgemaskiner - SEO

 

Optimering af web til søgemaskinerne og en grundig tilmelding til både søgekataloger og søgerobotter er afgørende:

Det er afgørende at en hjemmeside bliver fundet - og det sker i meget høj grad fra søgemaskinerne. For at blive vist på en god placering og med en repræsentativ tekst i søgemaskinerne skal din web være meget grundigt tilmeldt: Der skal laves et godt forarbejde med analyse af søgeord og beskrivelser, disse tekster skal indbygges i websiten samt bruges ved selve tilmeldingerne.

Din website skal helst vises på nogen af de første ca. 3 sider ved søgning på de mest brugte søgeord for din branche og for det du ønsker at "sælge" eller præsentere.

Optimering til søgemaskiner er et tidskrævende stykke arbejde, og desværre er der mange web som ikke har et minimum af "søgemaskine venlig" indretning.
Heldigvis kan en website som regel forbedres væsentligt og tilmeldes så den får god placering og får en attraktiv tekst ved linket, selvom det gøres på det forkerte tidspunkt - til sidst, når man opdager kunderne ikke kan finde "forretningen".

Det rigtige er naturligvis at tage hensyn til søgemaskinerne allerede ved planlægningen af hjemmesiden.

Værdien af god søgemaskinetilmelding er meget stor i forhold til udgifterne - jeg har leveret flere hjemmesider samt optimeret hjemmesider, således at "ejeren" af hjemmesiden stort set får alle sine kontakter og kunder via hjemmesiden---

--- det er specielt fordelagtigt for mindre firmaer, som kan have kunder fra større afstande, og udenfor det område, hvor man typisk annocerer i avisen, evt. fra hele landet.

Der gælder især for firmaer med nicheprodukter og specielle ydelser, hvor den geografiske afstand ikke betyder så meget.

  


Jeg kan give dig flere gode eksempler på god søgemaskineoptimering:

Det vil sige at en hjemmeside har en god placering når man søger på de vigtigste ord, samt en god beskrivelse, når linket vises på søgemaskinen.

... ring til mig, så du kan høre mere om mit arbejde.
 


OBS - Få et tilbud på AdWords annoncering hvis du skal igang meget hurtigt.

* * *


Google , AllTheWeb og andre robotbaserede søgetjenester er baserede på en automatiseret registrering, og derfor er det meget vigtigt at tage hensyn til de mange forskellige ting som søgerobotterne bruger når de registrerer en hjemmeside.

Din web skal være opbygget så den viser de mest relevante tekster hvor søgerobotterne læser dem, dvs, at den skal være "søgemaskine venligt indrettet". Og desuden skal din website, og den branche du arbejder i være, analyseret for at udvælge de optimale søgeord og de bedst mulige tekster, som ligger til grund for optimeringen.

Jubii.dk , Yahoo.dk og andre katalogbaserede søgetjenester er baserede på at rigtig levende mennesker i hvert enkelt tilfælde bedømmer og registrerer hjemmesiderne. De skal også have fornuftige og udtryksfulde oplysninger om din hjemmeside, for at den kommer til at blive præsenteret bedst muligt.

Ved tilmelding til Kataloger er det meget vigtigt at der bliver lavet en grundig analyse af de mest anvendet søgeord for den pågældende branche, og desuden er det afgørende at din website præsenteres med tekst som er udtryksfuld og præcis, for at kunderne vælgetr at klikke på dit link.

Da søgemaskinerne samarbejder på forskellige måder, er der mange forhold der har betydning for at blive registreret i de vigtigste søgemaskiner.

De mest brugte i Danmark er for tiden Jubii og Google
Jubii er måske den mest brugte, så det er afgørende at blive repræsenteret med de rigtige søgeord og den rigtige tekst - og eventuelt betale for yderligere beskrivende tekst og flere søgeord.
Google bliver brugt omtrent ligeså meget som Jubii - og Googles søgeresultater bliver igen brugt af flere andre søgemaskiner, så det er ligeledes vigtigt at have en god registrering i Google.

Desuden er der mange mindre søgemaskiner, og der er også lokale portaler og brancheorienterede portaler, hvor det muligvis også vil være værdifuldt at være tilmeldt - her vil jeg også gerne rådgive.

De internationale søgemaskiner er mindst ligeså vigtigt som de danske, fordi søgetjenesterne samarbejder, og de bedømmer til en vis grad en website efter hvem og hvor mange andre, der linker til den aktuelle website.

* * *
 

Hvordan foregår søgemaskineoptimering og søgemaskinetilmelding?

Det grundlæggende forarbejde er:
 *  Analyse af de relevante søgeord for din brance,
 *  En række tekster med disse søgeord sættes sammen,
 *  Indsætte disse tekster i din website hvor søgerobotterne læser det;
 *  Så tilmelder jeg din hjemmeside til de relevante søgemaskiner. Når din web er registreret, kontrolleres visningen og vi laver eventuelt yderligereforbedringer.

 * Det optimale (det gør jeg på alle nye hjemmesider jeg designer) er at opbygge hjemmesiden med så meget hensyn til søgemaskinerne som muligt - det kan sagtens gøres, uden at det går ud over udseendet.

 * På en eksisterende hjemmeside kan der også laves væsentlige forbedringer - hvor optimalt det kan blive afhænger af den eksisterende opbygning.

Derefter udføres selve tilmeldingen til kataloger og søgemaskinerne. Registreringen sker hurtigt de steder man ønsker at betale for det - og i visse tilfælde kan det tage forholdsvis lang tid, at blive optaget alle de steder man ønsker.
Ved katalogerne, der har en meget høj kvalitet og er kritiske overfor hvad de registrerer, foregår behandlingen manuelt, og det er klart at det kan tage lang tid.

* * *

Konsulent og projektarbejde:

Jeg er desuden interesseret i alt arbejde som konsulent og som webdesigner, hvor jeg kan udnytte min erfaring med optimering og tilmelding. Kortere eller længere projektforløb har også interesse.

* * *

Til specielt SEO-interesserede:

Jeg vil for en god ordens skyld fremhæve, at de optimeringer og forbedringer som har til hensigt at gøre visningen i søgemaskinerne bedre, ikke på nogen måde har til hensigt at "snyde" søgerobotternes beregningsmetode - også kaldet at SPAMME - og på den måde uretmæssigt komme "øverst i bunken".
Sådanne diskutable metoder (som jeg ikke bruger) indebærer desuden risiko for at en website bliver udelukket fra en søgemaskine!
Jeg laver et grundigt arbeejde med at udvælge og tilpasse de tekster og søgeord, som siden indeholder og som skal bruges ved tilmeldingerne, sådan at alle de forskellige søgemaskiner, som hver især har forskellige vurderings- og Hublot Big Bang replica watches beregningsmetoder, får nogen relevante og udtryksfulde tekster at læse og vise.

* * *

OBS - Få et tilbud på AdWords annoncering hvis du skal igang meget hurtigt.
 
 A Overgaard WebDesign
Assensvej 140
5771 Stenstrup
Tlf:      62 26 19 43
Mobil: 26 54 49 41
CVR:  26 90 36 02Web: www.overg.dk

Opdateret 4-03-2009


AO Webdesign slice9